Återbäring via Refunder highdefinition.se

Referenstitlar (58 st)

Samtliga nedanstående titlar har vid recensionstillfället bedömts ha perfekt bild- och ljudkvalitet. Senaste recensionen visas överst


1. Captain America: Civil War 3D

Action | Disney | HD 1080p, Widescreen (2.39:1) | DTS HD - Master Audio 7.1. Recenserad 2016-10-16.
Filmen: 90% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 50% | Totalt: 89%

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fallande byggnader och explosioner under slutstriden då? Var det värt det? Vem ger dem rättvisa?". Någonstans i den tanken tar Captain America: Civil War avstamp och visst, Marvel är hur safe som helst med vad de än tar sig för nuförtiden, men det är ändå stort av dem att de inte bara tar upp ämnet, utan även låter en hel handling kretsa runt vad som i praktiken är kärnan i hela deras filmproduktion, storslagen fartfylld action och dess konsekvenser. Man gör det smart också, frågan är närmast filosofisk och kan lätt bli alldeles för tung för vad som i slutändan ska vara, och är, ja, storslagen fartfylld action.

Filmen är en närmast perfekt blandning av handling och action, humor och allvar, och det kan man inte direkt säga hör till vanligheterna inom genren (även om man lyckades utmärkt med det redan i föregångaren Winter Soldier). Sedan skadar det heller inte att handlingen också kretsar runt en av de mer intressanta karaktärerna i Marveluniversumet, Bucky Barnes (än en gång). Det finns mycket kvar att utforska där.

Civil War är som sagt ytterligare en stark episod i Marvels universum, men även om den inte varit det, även om filmen hade varit en besvikelse (vilket den så klart inte är) så hade man i alla fall kunnat ta med sig att Spidey äntligen är hemma! Tom Hollands Spider-man träffar mitt i prick, och jag ser med spänning fram emot hans egen film längre fram. Det blir kanske tredje gången gillt (denna andra reboot) efter två mer eller mindre misshandlade försök.

Spidey är inte den enda "cameon" i Civil War, filmen är i det närmaste att betrakta som en ren Avengers-film snarare än en om Captain America, och vi får bl.a. stifta bekantskap med Black Panther (passande inför hans egna film som kommer i slutet av 2017) och se en STOR comeback av Ant-Man. Läs mer



2. Ant-Man 3D

Action | Disney | Widescreen (1.78:1), HD 1080p  | DTS 7.1 HD MA. Recenserad 2016-02-27.
Filmen: 85% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 60% | Totalt: 90%

Det kan väl inte ha undgått någon att vi just nu lever mitt i superhjältarnas tidålder. Marvel har pumpat ut den ena fullträffen efter den andra i åtta år nu, och det finns inget som tyder på att trenden är på väg att vända över huvud taget. Ant-Man är inte direkt en av de mest kända hjältarna (precis som Guardians of the Galaxy heller inte var), och man skulle ju kunna tro att en relativt okänd hjälte skulle kunna vara första hacket i Marvels självspelande succé-skiva, men en än gång är det en högkvalitativ produktion på alla sätt. Det är till och med så att jag gillade Ant-Man bättre än det betydligt större projektet Avengers 2...

Paul Rudd (Everybody loves Paul Rudd), fyller med enkelhet kostymen (nåja) som den minimale superhjälten Ant-Man och CGI-effekterna som fick Michael Douglas att se ut som 40 igen är mycket imponerande. Den som kan sin Ant-Man märker snabbt att man i filmen valt att skicka facklan vidare från den ursprunglige myrmannen (Douglas), ett något riskabelt val med tanke på att fans kan vara ganska konservativa, men det blir ett utmärkt sätt att introducera karaktären på och skapar ett bra flöde i berättandet. Jag tror dock inte man hade vågat göra det med en mer populär karaktär än Ant-man dock... Läs mer



3. Big Hero 6 3D

Tecknat/animerat | Disney | 1080p Widescreen 2.39:1 | Engelska DTS 7.1 HD MA, Svenska: DTS 5.1. Recenserad 2015-06-24.
Filmen: 90% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 60% | Totalt: 91%

Big Hero 6 har med bara den lilla snutten som presenterades i Kalles jul fått mig positivt inställd till det hela, något som ju är en trailers huvuduppgift, men här gjorde man det utan att vräka på med de mest effektfulla scenerna, vilket, kanske något paradoxalt nog gav en mer bestående effekt. Läs mer



4. Captain America: The Winter Soldier 3D

Action | Disney | 1080p Widescreen 2.40:1 | DTS 7.1 HD MA. Recenserad 2015-05-24.
Filmen: 90% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 60% | Totalt: 89%

Steve Rogers, mer känd som Captain America, är tillbaka i rutan och bevisar än en gång att även en så till synes USA-nischad superhjälte går hem i hela världen. Läs mer



5. True Detective - Säsong 1

Drama | Warner | 1080p Widescreen 1.78:1 | DTS 5.1 HD MA. Recenserad 2015-01-16.
Filmen: 100% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 60% | Totalt: 96%

Den stora tv-händelsen. Det finns nog ingen mer lämplig benämning på True Detective. TV-serier har haft ett uppsving som varit i ganska många år nu, men frågan är om inte den här serien är kulmen på det. "Allt" som görs nu är helt plötsligt smart, välspelat och välfinansierat, nya aktörer som Netflix och Amazon pressar befintliga TV-bolag, och kabelbolaget HBO har tagit täten genom att producera det ena mästerverket efter det andra. True Detective är verkligen inget undantag. Läs mer



6. Maleficent 3D

Action | Disney | 1080p Widescreen 2.40:1 | DTS 7.1 HD MA. Recenserad 2014-11-12.
Filmen: 90% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 45% | Totalt: 90%

Törnrosa sedd ur den onda féns perspektiv är ett intressant upplägg som här utförs på ett strålande sätt. Devisen "du känner till sagan, här är sanningen" fungerar utmärkt och är en smart lösning på ett annars klurigt problem. Hur fångar man intresset hos en publik som känner till hur det slutar när skurken dessutom är huvudkaraktär? Läs mer



7. The Amazing Spider-Man 2 3D

Action | Universal-Sony | 1080p Widescreen 2.40:1 | DTS 5.1 HD MA. Recenserad 2014-09-11.
Filmen: 70% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 50% | Totalt: 80%

Att reboota en franchise som knappt kallnat skulle kunna vara ett sätt för Sony att behålla filmrättigheterna till Spider-Man som annars skulle gå tillbaka till Marvel, men oavsett om det är en bakomliggande tanke eller inte så är The Amazing Spider-Man 2 en i mångt och mycket underhållande film som trots en lite småtrist huvudskurk lyckas hålla intresset uppe till den skakande upplösningen. Läs mer



8. Turbo

Familj & barn | Fox | 1080p Widescreen 2.35:1 | Engelska: DTS 5.1 HD MA | Svenska: DTS 5.1. Recenserad 2014-07-14.
Filmen: 80% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 50% | Totalt: 85%

Idétorkan ser på förhand ut att ha nått nya nivåer när bolagen börjar ge ut filmer om sniglar som vill att det ska gå fort, men Turbo är en ganska trevlig bekantskap som undviker ett par uppenbara dikeskörningar och når hela vägen in i mål. Läs mer



9. White House Down

Action | Sony | 1080p Widescreen 2.40:1 | DTS 5.1 HD MA. Recenserad 2014-04-17.
Filmen: 50% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 60% | Totalt: 71%

Från ingenstans dök det plötsligt upp två presidenten-är-i-fara-filmer ungefär samtidigt. Senast den sortens filmer på allvar var på tapeten hette de Air Force One och Independence Day (även om den ju mer är en alien invasion-film). Den sistnämnda delar för övrigt mer än delvis liknande tema med White House Down - de är båda resultatet av Roland Emmerichs vackra(?) hjärna... Läs mer



10. Elysium

Action, Drama, Sci-Fi, Thriller | Sony | 1080p Widescreen 2.40:1 | DTS 7.1 HD MA. Recenserad 2014-04-07.
Filmen: 75% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 70% | Totalt: 85%

District 9 fast med en Hollywoodbudget, nytt politiskt budskap, men inte samma starka story. Det är Elysium sammanfattad med några få ord, men då glömmer man dock att filmen paketerats i en makalös blu-rayproduktion som är som gjord för att upplevas i hemmabion. Läs mer



11. Man of Steel

Action, Äventyr, Fantasy, Sci-Fi | Warner | 1080p Widescreen 2.40:1 | DTS 7.1 HD MA. Recenserad 2014-03-10.
Filmen: 65% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 40% | Totalt: 77%

2000-talets andra reboot av Stålmannen ger oss en mörkare man av stål, en stålman som närmar sig den mörka skildring av Batman som vi fick i The Dark Knight Trilogy, men utan samma briljanta manus. Fokus är istället främst på bombastisk action som ingen annan Stålmannenfilm ens är i närheten av. På gott och ont. Läs mer



12. Baksmällan del III

Komedi | Warner | 1080p Widescreen 2.40:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA). Recenserad 2014-01-30.
Filmen: 60% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 50% | Totalt: 75%

När det nu är dags för den sista episoden i den urflippade trilogin Baksmällan är det med blandade känslor jag ser filmen. Å ena sidan är det vemodigt att behöva säga farväl till det lustiga upplägget och den briljanta sammansättningen av skådespelare samtidigt som jag å andra sidan är fullt medveten om att den andra filmen egentligen inte tillförde något som vi inte redan sett och därför befarar att denna tredje episod också kommer innebära en återupprepning av första filmens story. Glädjande nog väljer man här att gå en annan väg som för all del inte slår vare sig den första eller andra filmen på fingrarna men ändå knyter ihop säcken på ett tillfredsställande vis. Läs mer



13. Pacific Rim

Action, Äventyr, Sci-Fi | Warner | 1080p Widescreen 1.85:1 | DTS 5.1 HD MA. Recenserad 2014-01-28.
Filmen: 60% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 90% | Totalt: 79%

Säg Guillermo del Toro och de flesta tänker antagligen på den underbara Pans labyrint som den mexikanske mästaren både skrivit manus till och regisserat. Pacific Rim delar Pans tillkomsthistoria så till vida att del Toro ligger bakom både regi och manus - men där slutar likheterna. Läs mer



14. Monsters University 3D

Familj & Barn, Komedi | Disney | 1080p Widescreen 1.78:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA), Svenska (Dolby Digital 5.1). Recenserad 2014-01-21.
Filmen: 80% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 80% | Totalt: 89%

Monsters University är Disney Pixars andra film om våra knäppa favoritmonster från Monsters, Inc och man har gjort det i sammanhanget udda men sett till resultatet klockrena valet att låta filmen vara en prequel till succén från 2001. Här få vi se hur enögde Mike Wazovski och ludna James P. Sullivan träffades och hur de blev det sensationella radarpar som senare gjorde karriär på Monsters, Inc. Det hela presenteras i en strålande utgåva som gör klart för alla vad 3D handlar om. Läs mer



15. The Wolverine

Action, Äventyr | Fox | 1080p Widescreen 2.40:1 | Engelska (DTS 7.1 HD MA). Recenserad 2014-01-13.
Filmen: 80% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 70% | Totalt: 87%

Ända sedan barnsben har jag varit ett stort fan av Marvels Universum och då i synnerhet Spider-Man men allt från The Incredible Hulk till X-Men har avhandlats. Under 2000-talet har många av de klassiska superhjältarna tagit plats på vita duken och Bryan Singers X-men från 2000 gick i bräschen för denna era som nu aldrig tycks ta slut. Till dags dato finns det sex filmer om mutanterna med en sjunde på väg och den senaste i ordningen fokuserar på den kanske mest kända av dem alla, The Wolverine. Läs mer



16. Croodarna 3D

Familj & barn | Fox | 1080p Widescreen 2.35:1 | Engelska: DTS 5.1 HD MA | Svenska: Dolby Digital 5.1. Recenserad 2014-01-12.
Filmen: 75% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 0% | Totalt: 76%

En animerad film om en urtidsfamilj kan inte undgå att jämföras med Ice Age. Likheterna finns där, men The Croods, eller Croodarna som den svenska titeln är, klarar utmärkt att stå på helt egna ben. Läs mer



17. G.I. Joe 2: Retaliation

Action | Paramount | 1080p Widescreen 2.40:1 | Dolby TrueHD 7.1. Recenserad 2014-01-12.
Filmen: 65% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 70% | Totalt: 80%

Film som blir TV-spel och actionfigurer är inget ovanligt. Inte heller TV-spel till film är någon ovanlighet numera, men från actionfigur till spelfilm är steget längre. G.I. Joe får här sin andra långfilm, och lite otippat är den här uppföljaren snäppet bättre... Läs mer



18. Game of Thrones - Säsong 2

TV-serie | Warner | 1080p Widescreen 1.78:1 | DTS 5.1 HD MA. Recenserad 2014-01-12.
Filmen: 100% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 100% | Totalt: 100%

Game of Thrones är tillbaka i bättre form än någonsin, och i avsaknaden av en naturlig huvudroll är det Peter Dinklages karaktär, den sluge och ofta hysteriskt underhållande Tyrion Lannister som stjäl mycket av rampljuset i den andra säsongen av allas favoritfantasysaga som är precis det titeln inte döljer, en kamp om tronen... Läs mer



19. Smurfarna 2

Animation, Komedi, Familj | Universal-Sony | 1080p Widescreen 1.85:1 | Engelska: DTS 5.1 HD MA | Svenska: Dolby Digital 5.1. Recenserad 2013-12-18.
Filmen: 50% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 40% | Totalt: 69%

Om någonting är bra nog, gör det igen. Det tycks man ha tagit fasta på i Smurfarna 2, som är ett andra varv av föregångaren. Samma dramaturgi och i mångt och mycket samma story. Behövs det mer? Knappast för att nå framgång, men kanske för att locka den vuxna publiken...
Läs mer



20. Oblivion

Action, Äventyr, Sci-Fi, Thriller | Universal | 1080p Widescreen 2.40:1 | DTS 7.1 HD MA. Recenserad 2013-10-07.
Filmen: 80% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 50% | Totalt: 85%

Oblivion är en stark del av 2013 - sci-fi-året. Pacific Rim, Elysium, Star Trek: Into Darkness, Gravity... listan kan göras lång och lägger man till de senaste årens storfilmer - som till exempel Prometheus - kan man nog anta att Sci-Fi verkar vara här för att stanna, kanske inte minst för att genren så tacksamt kan användas för att visa upp moderna cgi-effekter. Inte mig emot, och Oblivion visar sig vara ett ganska trevligt tillskott till listan. Läs mer



21. Epic - Skogens hemliga rike 3D

Animation, Äventyr, Komedi, Fantasy | Fox | 1080p Widescreen 2.35:1 | Engelska: DTS 5.1 HD MA | Svenska: Dolby Digital 5.1. Recenserad 2013-10-04.
Filmen: 65% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 40% | Totalt: 77%

Episkt, på ett småskaligt och litet sätt. Comic relief-karaktärer i form av en snigel med skal, och en mördarsnigel (utan skal). Miljötänk utan att skriva någon på näsan. I 3D. What´s not to like? Läs mer



22. Jack the Giant Slayer 3D

Äventyr, Drama, Fantasy | Warner | 1080p High Definition 2.40:1 | DTS 5.1 HD MA. Recenserad 2013-08-14.
Filmen: 50% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 40% | Totalt: 69%

Ännu en nytolkad klassisk saga har hittat fram till den vita duken i modernt tiotalsstuk. Efter Snövit, Rödluvan och Hans och Greta är det Jack och bönstjälken som fått sig en upprustning och anpassats till vad som fungerar berättelsemässigt i vår tid. Det slutar inte här, Hollywood har snöat in rejält i sagornas värld och det finns minst 10 sagofilmer till i olika steg i produktionsprocessen som vi snart kommer få bekanta oss med... Läs mer



23. Boardwalk Empire - Säsong 2

TV-serie, Drama, Thriller | Warner | 1080p Widescreen 1.85:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA). Recenserad 2013-07-23.
Filmen: 90% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 80% | Totalt: 93%

Förbudstiden. 1920-talet. Vi som lät den första säsongen av Boardwalk Empire charma brallorna av oss kopplar genast ovanstående begrepp till vad som kanske är 2000-talets allra bästa TV-serie. Om man som jag har avstått från att följa serien på TV eller läsa om den på forum och i tidningar så har man här den andra säsongen på blu-ray och, jisses, denna säsong är om möjligt ännu bättre än den första. Läs mer



24. Röjar-Ralf 3D

Animation, Komedi, Familj | Disney | 1080p Widescreen 2.39:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA), Svenska (Dolby Digital 5.1). Recenserad 2013-06-11.
Filmen: 75% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 85% | Totalt: 86%

Film och tv-spel har i årtionden haft ett stormigt samarbete som ganska sällan gett någon vidare frukt ifrån sig. Bottennappen går det tretton av på dussinet och det blir en alldeles för omfattande lista för att nämnas här, men det är värt att notera att det vanligaste är att en film även blir ett (mediokert) spel även om det finns gott om exempel på motsatsen (Tomb Raider, Prince of Persia, Resident Evil för att nämna några), men i Röjar-Ralf suddar Disney ut gränsen och gör en film om ett retro tv-spel som riskerar sparkas ut från arkadhallen sedan spelets antagonist är trött på rollen som "bad guy" och istället vill bli spelets hjälte... Läs mer



25. Skyfall

Action | SF | 1080p Widescreen 2.40:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA). Recenserad 2013-06-11.
Filmen: 95% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 70% | Totalt: 95%

Till skillnad från den stora massan var jag föga imponerad när Daniel Craig 2006 iklädde sig rollen som James Bond i Casino Royale vilket också innebar filmsvitens första egentliga reboot sedan dess genomslag på 60-talet. Med åren har mitt förakt för Casino Royale avtagit men uppföljaren Quantum of Solace är och förblir tidernas sämsta Bondfilm i alla kategorier. När så Skyfall påannonserades var det med tillförsikt jag svalde alla superlativ som haglade kring produktionen samtidigt som jag förstod att filmen som markerar Bonds 50-årsjubileum verkligen borde vara någonting alldeles extra. Inte anade jag då vad jag nu vet, att Skyfall tar plats vid sidan av Goldfinger och From Russia with Love som en av de allra bästa Bondfilmerna till dags dato. Läs mer



26. Hitta Nemo 3D

Familj, Barn | Disney | 1080p High Definition 1.78:1 | Engelska: Dolby TrueHD 5.1 & 7.1, Svenska: Dolby Digital EX 5.1. Recenserad 2013-04-02.
Filmen: 100% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 70% | Totalt: 97%

En liten clownfisk med en något deformerad (lycko)fena, hans överbeskyddande far och en fisk med minne som en.. eh, guldfisk. Det är ingredienserna i årets mest efterlängtade utgåva på blu-ray, och herregud vilken utgåva det är! Vare sig om man kolla på 2D- eller 3D-versionen (rekommenderas!) utlovas en upplevelse utöver det vanliga... Läs mer



27. Titanic 3D

Äventyr/Drama/Romantik | Fox | Widescreen 1.78:1, 2.35:1 | DTS-HD Master Audio 5.1. Recenserad 2013-02-06.
Filmen: 85% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 100% | Totalt: 91%

Titanic. Titeln är enkel, men allomfattande. Regissören lägger nästan beslag på legenden samtidigt som den skulle kunna säga något om produktionen i sig. James Camerons megaproduktion blev verkligen en smärre legend; man kan till och med dra paralleller till det faktiska fartyget Titanic. Storartat, ja, gigantiskt; det sägs att filmproduktionen blev mer kostsam än byggandet av båten. Titanic var också dåtidens (1997) dittills dyraste uppbåd inom filmvärlden, liksom fartyget var sagolikt och helt oöverträffat i storlek för sin tid. Legenden om Titanic och katastrofen lever visserligen i sig själv utan alla populära romantiseringar, men denna film och dess berättelse har bilder som etsar sig in och som man kommer förknippa med händelsen. Läs mer



28. Madagaskar 3

Animation, Äventyr, Komedi, Familj | Paramount | 1080p High Definition 1.78:1 | Engelska: Dolby TrueHD 7.1, Svenska: Dolby Digital 5.1. Recenserad 2013-01-09.
Filmen: 70% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 40% | Totalt: 79%

Tredje delen i Madagaskarberättelsen ser våra vänner fly från en blodtörstande fransk polis, gå med i en cirkus, och söka sig hem till Central Park Zoo. Väl där skulle denna animerade cirkel kunna vara sluten en gång för alla, men allt är inte alltid som man minns det... Läs mer



29. Modig 3D

Barn & familj | Disney | 1080p Widescreen 2.39:1 | Engelska: Dolby TrueHD 7.1, Svenska: Dolby Digital 5.1. Recenserad 2012-12-19.
Filmen: 70% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 95% | Totalt: 83%

Pixars 13:e klassiker är kanske inte den starkaste i samlingen, men den är en spännande berättelse som kanske inte är vad den ser ut att vara, och dessutom kan den förmodligen kvala in prinsessan Merida som Pixars första bidrag till den ständigt växande skaran Disneyprinsessor... Läs mer



30. Prometheus

Sci-Fi | Fox | 1080p High Definition 2.40:1 | DTS 7.1 HD MA. Recenserad 2012-10-29.
Filmen: 95% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 75% | Totalt: 95%

Kopplingen till Alien i Ridley Scotts senaste sci-fi Prometheus var närvarande från första stund när ryktet om projektet började sprida sig. Väl med filmen i spelaren finns fortfarande kopplingen där, men den är liten. Det som uppfattats som en prequel till Alien är i så fall snarare en prequel till en prequel till Alien... Läs mer



31. The Avengers

Action | Disney | 1080p High Definition 1.78:1 | DTS-HD 7.1 Master Audio. Recenserad 2012-09-08.
Filmen: 90% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 50% | Totalt: 90%

Så har vi kommit fram till den stora finalen för Marvels första fas - The Avengers. Vägen hit har varit kantad av formidabla kassasuccéer och generellt sett har de även varit kritikerrosade, men ingen av de tidigare filmerna har varit i närheten av den enorma framgång som The Avengers har nått upp till... Läs mer



32. Mupparna

Komedi | Disney | Widescreen 1.78:1 | Engelska (DTS 7.1 HD MA). Recenserad 2012-07-26.
Filmen: 95% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 70% | Totalt: 95%

Mupparna har haft det svårt de senaste åren. Filmerna har blivit fånigare och fånigare och till slut verkade de upphöra att produceras. Ingen trodde väl att en återuppståndelse var nära förestående, men Jason Segel och Nicholas Stoller ville annorlunda, och knåpade ihop ett manus som inte bara räddade hela franchisen, utan även gjort den starkare än på väldigt, väldigt länge. Läs mer



33. Sherlock Holmes 2: A Game of Shadows

Action | Warner | Widescreen 2.40:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA). Recenserad 2012-07-18.
Filmen: 80% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 40% | Totalt: 84%

Sherlock Holmes har de senaste åren fått en renässans, både vad gäller film och TV. BBC:s TV-serie Sherlock har rönt extrema framgångar och satt iväg både Martin Freeman och Benedict Cumberbatch på en karriärressa modell större (okej, Freeman hade redan varit på toppen och vänt, men ändå). Skillnaderna på de två är kanske enklast beskrivet med att Cumberbatchs Sherlock är en klassisk Sherlock i en modern miljö, medan Robert Downey Jrs Sherlock är tvärtom - en modern Sherlock i en klassisk miljö. Läs mer



34. 2001: A Space Odyssey

Sci-Fi | Warner | 1080p Widescreen 2.20:1 (anamorfisk) | Engelska: Dolby Digital 5.1. Recenserad 2012-05-07.
Filmen: 100% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 100% | Totalt: 100%

För fyrtiofyra år sedan lade framlidne regissören Stanley Kubrick grunden för vad allt rymd-science fiction heter inom film, långt före digitala effekter och ett år innan människan först satte sin fot på Månen. 2001: A Space Odessey har gått från kultfilm till en idag allmänt erkänd, mästerlig skapelse. På blu-ray finns den, men frågan är om den håller för nyare generationer av tittare. Läs mer



35. Drive

Action | Sf | 1080p High Definition 2.40:1 | Engelska (DTS 7.1 HD MA). Recenserad 2012-04-27.
Filmen: 100% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 0% | Totalt: 90%

Drive seglade under 2011 fram som en av årets starkaste titlar, och det medvetna indie-upplägget gynnade både filmen och intresset kring den. I många andra regissörers händer hade Drive blivit en helt annan film, men Nicolas Winding Refn sänkte tempot rejält och skapade istället en i allra högsta grad minnesvärd film. Läs mer



36. 5 Days of War

Krig | Atlantic | 1080p Widescreen 2.35:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA). Recenserad 2012-04-14.
Filmen: 60% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 0% | Totalt: 70%

Det krig som bröt ut år 2008 mellan Georgien och Ryssland var till en början inte särskilt omtalat eller ens uppmärksammat i västvärlden. I takt med att kriget trappades upp blev det dock snart en stor sak då USA tillsammans med EU och NATO fördömde Rysslands metoder vilket i sin tur ökade på spänningar som sedan murens fall så sakteliga hade lösts upp. De berörda länderna skyllde krigshetsandet på varandra och för omvärlden blev det svårt att få en bild av vad som verkligen hände och det hela blir inte lättare då nyhetsbyråer i olika länder visar upp olika sanningar. 2009 gick EU ut med att Georgien startade kriget, men på grund av Rysslands agerande står omvärlden ändå bakom Georgien. Detta kan kanske förklara varför Renny Harlins actionfilm 5 Days of War blir en något ensidig historia där Georgien, från början till slut framstår som krigets offer. Läs mer



37. Footloose (2011)

Filmen: 60% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 60% | Totalt: 76%

27 år efter det att Footloose gick upp på biograferna beslutades det att det var dags för en remake av klassikern från 1984. Det är egentligen inte så konstigt med tanke på vilket uppsving musikalaktiga filmer fått på senare år med High School Musical och Glee som frontrunners, men är det ett motiverat släpp? Läs mer



38. Real Steel

Action | Disney | 1080p Widescreen 2.35:1 | Engelska (DTS 7.1 HD MA). Recenserad 2012-04-03.
Filmen: 70% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 60% | Totalt: 81%

I en inte alltför avlägsen framtid, år 2020, har publiken tröttnat på tama boxningsmatcher, man mot man, och börjat kräva mer våldsamma varianter. Kickboxning, Kung-Fu och andra kampsporter hade sin tid i rampljuset men snart tröttnade publiken även på denna typ av underhållning. I Real Steel har man därför låtit 900 kg robot ersätta människan, robotar som slår varandra sönder och samman. Läs mer



39. Cowboys & Aliens

Filmen: 80% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 40% | Totalt: 84%

En film som har Daniel Craig och Harrison Ford som stjärnor, under regi av Jon Favreau (Iron Man) och med Steven Spielberg som exekutiv producent har ganska goda chanser att bli en framgångsrik historia… Läs mer



40. Abduction

Action | Nordisk Film | 1080p Widescreen 2.40:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA). Recenserad 2012-02-17.
Filmen: 20% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 0% | Totalt: 50%

”Matt Damon?”, tänker jag lite snopet och låter tankarna fara iväg till den ack så underhållande Bournetrilogin innan jag snabbt märker att min första reaktion var felaktig. Det är flickidolen Taylor Lautner som pryder omslaget på actionthrillern Abduction och i och med detta har blivit tilldelad sig sin första huvudroll. Lautner slog igenom i Twillightsagan mer på grund av utseende än talang då hans roll i stort sett gick ut på att se snygg, arg och farlig ut. Jag granskar omslaget ytterligare och skiner upp när jag ser att den unge Lautner får spela mot inga mindre än Alfred Molina, Sigourney Weaver och vår alldeles egna Micke Nyqvist. Jag tänker att dessa tre skådespelare inte hade ställt upp på vilken film som helst och framförallt inte spelat mot en halvtaskig skådis i huvudrollen men jo, Taylor Lautner lever fortfarande på att se snygg, arg och farlig ut. Läs mer



41. Colombiana

Action | Scanbox | 1080p Widescreen 2.35:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA). Recenserad 2012-02-03.
Filmen: 40% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 40% | Totalt: 64%

Radarparet Luc Besson och Robert Mark Kamen som tidigare skrivit manus ihop till titlar som Det femte elementet och Taken återförenas på nytt i actionfilmen Colombiana. För ovanlighetens skull när det gäller Besson men ack så tidsenligt om man ser till filmtrenderna har man valt att ha en kvinnlig actionhjälte i huvudrollen och har lyckats casta stjärnskottet Zoe Saldana, för de flesta av oss känd som Neytiri i 2009 års storfilm Avatar, då i något blåare skepnad. Läs mer



42. Aliens: Återkomsten

Filmen: 100% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 100% | Totalt: 100%

Med James Cameron bakom kamerorna istället för Ridley Scott dök uppföljaren till dundersuccén Alien upp på biograferna 1986. Camerons version blev egentligen något helt annat, även om den handlingsmässigt är en direkt uppföljare till Alien då det blev mycket mer fokus på action än på skräck. Det låter kanske som ett upplägg dömt att misslyckas då Alien hade en väldigt stor fanbase och en fungerande berättarteknik, men faktum är att Camerons syn på Aliens ger oss en precis lika bra film som Scott gjorde sju år tidigare. Läs mer



43. Baksmällan del II

Filmen: 80% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 60% | Totalt: 86%

När Robert Zemeckis och Bob Gale bestämde sig för att göra en uppföljare till Tillbaka till framtiden en gång i tiden så resonerade man som så att en uppföljare skall vara samma film ännu en gång med små nyansskillnader. Detta resonemang har man verkligen tagit vara på då man skapat uppföljaren till 2009 års succé Baksmällan. Karaktärerna återvänder till en i stort sett identisk handling fast man befinner sig nu på en annan kontinent och det hela är ännu lite grövre och än mer hysteriskt än vad vi är vana vid. Läs mer



44. Harry Potter och dödsrelikerna del 2 3D

Filmen: 80% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 100% | Totalt: 81%

Harry Potter, Hermione Granger och Ron Weasly har nått vägs ände. Det finns ingen återvändo. Allt ska sluta nu. Frågan är bara hur. Filmerna om Harry Potter är nu den (i alla fall inkomstbringande sett) mest framgångsrika filmfranchisen någonsin. Visst, det är fördelat på hela åtta filmer, men det är ändå en helt otrolig mängd fans som J.K. Rowlings berättelse skaffat sig, både för böckerna och för filmerna. Läs mer



45. Transformers 3: Dark of the Moon

Filmen: 60% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 0% | Totalt: 70%

Läs mer



46. Bunraku

Action, Sci-fi | Noble | 1080p Widescreen 2.35:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA). Recenserad 2011-12-01.
Filmen: 60% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 0% | Totalt: 70%

Bunraku, filmen vars titel syftar på en japansk dockteater där män helt klädda i svart styr dockor till en berättarröst, är nog den mest udda film som släpps på blu-ray 2011. En film som vågar vara nyskapande och simpel samtidigt som den är så pass späckad med karaktärer, genres och effekter att man som åskådare lätt tappar fokus men likväl sitter med ett fånigt flin på läpparna när eftertexterna drar förbi. Att man kryddat kalaset med skådespelare i toppklass, inte minst den smått kultförklarade Woody Harrelson drar ju inte direkt ner betyget. Läs mer



47. Bilar 2

Filmen: 60% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 40% | Totalt: 74%

Bilar 2 är en sanslöst snygg uppföljare till den hyllade första filmen som bildmässigt sopar banan med övriga konkurrenter inom animation, men som handlingsmässigt inte når riktigt ända fram. Läs mer



48. The Tree of Life

Filmen: 60% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 0% | Totalt: 70%

Terrence Malicks film The Tree of Life vann i år den åtråvärda Guldpalmen i Cannes. En episk film som behandlar såväl evolutionen som ”typiska” förhållanden i 50-talets USA. Filmen levererar helt klart en magnifik upplevelse men jag är övertygad om att priset hade gått till Melancholia om det inte varit för Lars Von Triers ökända utspel under filmgalan. Läs mer



49. Hanna

Filmen: 80% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 80% | Totalt: 88%

På senare år har kvinnans roll i Hollywood revolutionerats och fler och fler filmer skildrar den starka kvinnan. Jag tänker främst på filmer såsom Tomb Raider, Kill Bill och för all del Män som hatar kvinnor som nu tagit sig till Amerika. Regissören Joe Wright står för det senaste bidraget till genren i och med filmen Hanna. Läs mer



50. Ben-Hur

Filmen: 100% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 100% | Totalt: 100%

Ben-Hur öppnade på biograferna 1959 med taglinen ”A Tale of the Christ”, men faktum är att det bibliska får stå i skymundan när handlingen centrerar sig runt Judah Ben-Hur (Charlton Heston), en judisk prins i Jerusalem som råkar vara i ungefär samma ålder som Jesus. Läs mer



51. Cream - Royal Albert Hall

Filmen: 80% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 40% | Totalt: 84%

Klassiska Creams återföreningskonserter i början av maj 2005 börjar få rätt många år på nacken nu, det var 6 år sedan som upptagningarna från de här konserterna släpptes för första gången, men nu återuppstår de alltså på Bluray. Läs mer



52. Drive Angry

Filmen: 60% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 60% | Totalt: 76%

Att påstå att Nicolas Cage som skådespelare numera befinner sig på höjden av sin karriär vore en grov lögn. Med en lång och oftast fläckfri meritlista bakom sig har det nu spårat ur i en produktion som snarare belyser kvantiteten före den ack så viktiga kvaliteten. Under 2011 har mannen medverkat i inte mindre än fyra filmer som i stor utsträckning fått ljumma mottaganden. Det är därför väldigt spännande att slå sig ner framför Drive Angry för någon gång måste väl ändå vinden vända? Läs mer



53. Thor

Action, Äventyr | Paramount | 1080p Widescreen 2.35:1 | Engelska (DTS 7.1 HD MA). Recenserad 2011-09-26.
Filmen: 80% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 80% | Totalt: 88%

Så var det dags för ännu en karaktär ur Marvels Universum att leta sig upp på vita duken. Under de senaste åren har vi fått se seriefigurer som X-men, Spider-man, Daredevil, Iron Man & Hulk få liv i överlag riktigt lyckade filmatiseringar. En film om superhjältegruppen Avangers är på gång och i den gruppen ingår förutom ovan nämnda Hulk och Iron Man även Captain America och Thor, superhjälten hämtad ur den nordiska mytologin. Läs mer



54. Hot Fuzz

Komedi, Action | Universal | 1080p Widescreen 2.35:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA). Recenserad 2011-09-09.
Filmen: 90% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 80% | Totalt: 93%

Nicholas Angel (Simon Pegg) är tveklöst Londons bästa polis. Han är väldigt mycket mer framgångsrik än sina kollegor, vilka i Angels skugga framstår som ytterst inkompetenta. Ett stort problem för Londonpolisen som dock arbetar fram en väl genomtänkt åtgärdsplan för att komma till rätta med problemet. De gör sig av med Nicholas Angel… Läs mer



55. 2012

Äventyr | Sony | 1080p Widescreen 2.40:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA). Recenserad 2011-08-12.
Filmen: 40% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 80% | Totalt: 68%

Okej, det är fortfarande minst sagt rätt tidigt in på 10-talet, och rent tekniskt så släpptes filmen 2012 år 2009, men man borde ändå kunda utnämna den till decenniets katastroffilm. Dock enbart baserat på filmens tema; att Jorden enligt vissa tolkningar av mayakalendern med stormsteg är på väg mot sin undergång (den 21:a december 2012)…

…så om du var Roland Emmerich, vad skulle du göra?
Läs mer



56. Det regnar köttbullar

Barn & Familj, komedi | Sony | 1080p Widescreen 2.35:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA), Svenska (Dolby Digital 5.1). Recenserad 2011-08-03.
Filmen: 90% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 80% | Totalt: 93%

Den lilla östaden Swallow Falls lever gott på sin fiskeindustri tills den dagen då övriga världen inser att sardiner är äckligt. Stadens invånare fortsätter dock trycka i sig den lilla fisken då de knappt känner till någon annan föda och varje mål mat består i stort sett av sardiner. Den smått misslyckade uppfinnaren Flint Lockwood har tröttnat på situationen och beslutar sig för att uppfinna en maskin som gör mat utav vatten för att på så vis få folkets uppmärksamhet och kärlek. Läs mer



57. Dumma mej

Barn & Familj | Universal | 1080p Widescreen 1.85:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA), Svenska (DTS 5.1 HD MA). Recenserad 2011-07-25.
Filmen: 80% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 80% | Totalt: 88%

Illumination entartainment debuterar med sin första långfilm i Dumma mej, en animerad film som absolut når upp till samma klass som konkurrerande Dreamworks och Pixar vilket inte är ett dåligt betyg för en debutfilm. Läs mer



58. Inception

Sci-Fi, Thriller | Warner | 1080p Widescreen 2.40:1 | Engelska (DTS 5.1 HD MA). Recenserad 2011-07-21.
Filmen: 90% | Bilden: 100% | Ljudet: 100% | Extra: 60% | Totalt: 91%

Först av allt; Leonardo DiCaprio, förlåt mig! Leo har av någon anledning alltid retat mig, om det var Titanics eller The Beachs fel vet jag inte, men sedan dess har jag inte kunnat se någon film alls med honom i en större roll. Efter att ha sett Inception inser jag nu mitt misstag... Läs mer


Följ oss!

Få vårt nyhetsbrev



Antal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2017-10-23
Ash vs Evil Dead - Season 1
299.00kr (CDON.COM)
Ash vs Evil Dead - Season 2
299.00kr (CDON.COM)
Carnival of Souls - Criterion Collection
kr (CDON.COM)
Silicon Valley - Säsong 4
kr (CDON.COM)
Narcos - Säsong 2
kr (CDON.COM)
George Romero: Between Night And Dawn - Limited Edition
kr (CDON.COM)
The Thing
kr (CDON.COM)

Fler releaser