Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Pocahontas II - Resan till en annan värld

Pocahontas II - Resan till en annan värld

En klassikeruppföljare i mängden

En filmrecension av J. Hallberg , publicerad

Pocahontas II - Resan till en annan värld är, likt sin föregångare, inspirerad av verkliga händelser, även om verklighetens Pocahontas hade en mer ödesdiger resa till London. I originalet är det John Smith som får Pocahontas på fall, medan det i uppföljaren är John Rolfe som står för romantiken - och det var också John Rolfe som verklighetens Pocahontas gifte sig med.

Den unge diplomaten John Rolfe får i uppdrag av kung James att ta med sig hövding Powhatan till England för att mäkla fred mellan indianerna och britterna, men Rolfe missförstår och tror att hövdningen bär namnet "Pocahontas", vilket i slutändan leder till att det blir Pocahontas själv han får med sig till England. Pocahontas sörjer John Smiths död, men på Londons gator häpnas Pocahontas över denna märkliga värld, vilket får henne att börja komma över sin förlust.

I bakgrunden smids dock krigiska planer och för att undvika krig måste hon i detta nya land uppföra sig som en dam när kungen håller hov...

Pocahontas II - Resan till en annan värld

"Extramaterialet är mängdmässigt ganska blygsamt, men gömmer den lilla pärlan Lille Hiawatha [...] den kanske främsta anledningen till att införskaffa den här klassikeruppföljaren"


Klassikeruppföljarna är med några få undantag av hävd betydligt sämre än respektive original och Pocahontas II: Resan till en annan värld är inte ett av undantagen*. Filmskaparna har här lokaliserat en målgrupp som består av personer som inte kan släppa taget om en film utan vill veta mer om vad som hände sedan - och producerar därefter en uppföljare som passar just för denna målgrupp - och nästan ingen annan. Det är en affärsidé som fyller sin funktion väl, men det är inga storverk som produceras.

Alla ingredienser från den första filmen är med här, bara betydligt enklare. Enklare animeringar, enklare story, enklare sånger. Om manfullkomligt ÄLSKADE Pocahontas är det här en film att sätta tänderna i, annars klarar man sig rätt bra utan. Men då missar man å andra sidan kortfilmen Lille Hiawatha som är gömd bland extramaterialet. Och det vore ju synd.

* Peter Pan II och Lejonkungen 3 1/3 är två av undantagen - de når inte upp till sina föregångare, men är solida filmer.

Pocahontas II - Resan till en annan värld

Bildformat: 1080p High Definition 1.78:1

Uppföljaren Pocahontas II: Resan till en annan värld är, på alla punkter, underlägsen sin föregångare, och det bildmässiga är inget undantag. Uppföljaren är betydligt enklare animerad som brukligt är för Disneys klassikeruppföljare, men det finns även en del tekniska problem med den här bildtransfern som drar ner betyget en aning, främst problem med återkommande vikningsdistorsion. Över lag är det dock en ganska skaplig bildkvalitet som visserligen inte imponerar, men som heller inte lämnar en besviken kvalitetsmässigt.

Ljudspår: Engelska: DTS 5.1 HD MA, Svenska: Dolby Digital 5.1

Ljudspåret bjuder på en klar och tydlig dialog i en ljudmix som i första hand är centrerad, även om det finns en del surroundeffekter. Jämfört med föregångaren (och jämförelsen är oundviklig) innehåller Pocahontas II: Resan till en annan värld inte någon minnesvärd sång och trycket i de sånger som finns är inte alls lika kännbart. Känslan är att det här är ett klart enklare ljudspår än den första och har inte alls lika många miljöljud. Tekniskt sett inga felaktigheter alls, bara ganska simpelt.

Extramaterial:Lille Hiawatha - Tecknad kortfilm, Pocahontas II Sagostund (Lyssna på sagan)

Extramaterialet är mängdmässigt ganska blygsamt, men gömmer den lilla pärlan "Lille Hiawatha" som är en Silly Symphony-kortfilm från 1937 - och om man inte är alldeles Pocahontasfrälst är den kanske den främsta anledningen till att införskaffa den här klassikeruppföljaren.

Aktuella priser för Pocahontas II - Resan till en annan värld

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2017-12-06  
CDON.COMPocahontas 2Pocahontas 2 hos CDON.COM59krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent J. Hallberg, betyget 51  av 100.

Pocahontas II - Resan till en annan värld


Pocahontas II - Resan till en annan värld blu-ray cover

Filmbolag: Disney
Genre: Animation, Äventyr, Drama, Familj, Romantik
Region: B
Releasedatum: 2013-02-13
Antal skivor: 1
Speltid: 70
Bild: 1080p High Definition 1.78:1
Ljud: Engelska: DTS 5.1 HD MA, Svenska: Dolby Digital 5.1
Extramaterial: Lille Hiawatha - Tecknad kortfilm, Pocahontas II Sagostund (Lyssna på sagan)

Skådespelare: Irene Bedard, Donal Gibson, Jim Cummings

Omdöme

Filmen:
40%
Bilden:
70%
Ljudet:
70%
Extramaterialet:
25%
Totalt:
51%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser