Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

One Missed Call

One Missed Call

Medioker skräckfilm av potent idé

En filmrecension av P. Sundin , publicerad

Tänk dig att du två-tre dagar innan du dör blir medveten om exakt datum och klockslag för din bortgång. Tänk dig att du får reda på det via ett röstmeddelande på din mobiltelefon inspelat av dig själv och datumstämplat med tiden då du dör. Det är exakt detta som ett gäng ungdomar råkar ut för i One Missed Call..
Läskigt?

nej!!!

Det hela börjar med en ung kvinnas mystiska död genom drunkning. Slutsatsen som dras är att kvinnan antingen råkade ut för en hemsk olycka eller att hon medvetet tog sitt eget liv. När vännerna Beth och Leann på en fest får ett telefonsamtal från nämnda avlidna kvinnas mobil blir de så chockerade att de inte hinner svara på samtalet. De låter telefonsvararen ta över men döm av deras förvåning när telefonen visar att meddelandet kom in två dagar fram i tiden. Det blir inte bättre när de lyssnar på meddelandet bara för att höra att det är Leanns dödsskrik de hör i andra änden.

Döden är punktlig och Leann avlider exakt samma tid som meddelandet ankom till telefonen. Detta efter att Leann ända sedan telefonsamtalet varit allmänt spänd och sett illavarslande syner och märkliga människor i sin omgivning. I samband med Leanns död får ytterligare en vän i umgängeskretsen ett samtal från hennes mobil med sin egen förekommande död i talsvaret och där har vi vår story.

Beth anar snart att någonting inte är som det ska och försöker desperat övertyga polisen om att det inte rör sig om olyckor och självmord men poliskåren skrattar åt hennes förklaring om telefonmeddelande från framtiden. Det finns dock en polis som vill lyssna, detective Jack Andrews som nyligen själv förlorat sin syster under liknande omständigheter tar sig an fallet och försöker tillsammans med Beth få klarhet i vad som händer innan det är Beths tur att motta det olycksbådande samtalet.

One Missed Call

"Vi får en del småläskiga scener mot filmens slut men ingenting som kompenserar den smådryga timmen vi får genomlida för att nå dit"


One missed call är, tro det eller ej, en amerikansk remake på japanska Chakushin Ari från 2003. Jag har inte sett originalet och den amerikanska versionen ger mig inte heller någon större lust till att göra det. Själva grundhistorien är urbotat korkad och man har inte lyckats göra en effektiv rysare med det material man har. Man vet tidigt med sig att större delen av umgänget kommer dö precis som det framkommer i telefonsamtalen och man är inte särskilt orolig för Beths välmående då man hela tiden fattar att hon kommer klara sig helskinnad ur detta.

Japanerna brukar vara grymma på att chocka och bygga upp läskiga hoppa-till scener med enkla medel och bra smink men det har amerikanarna i detta fall helt gått miste om. Vi får en del småläskiga scener mot filmens slut men ingenting som kompenserar den smådryga timmen vi får genomlida för att nå dit. Det är förutsägbart enkelt och dumförklarar sin publik genom tafatta försök till skrämseleffekter.

One Missed Call

Bildkvalitén håller hög klass och likaså får vi en läskig surround som gör vad den kan för att rädda en annars medioker film.

One Missed Call

Inget extramaterial får vi och det känns faktiskt rätt skönt.

* * *

One missed call tillför ingenting i genren och är ett typiskt exempel på amerikanarnas försök att krama ut pengar ur lukrativa succéer från utlandet. Denna gång helt utan resultat dock… Man har kanske försökt skapa en mobilskräck såsom Frozen försökte göra för skidåkare och Jaws gjorde för simmare men nej detta är enbart fånigt.

Aktuella priser för One Missed Call

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2016-03-13  
WEBHALLEN.comOne Missed Call (2008) One Missed Call (2008)  hos WEBHALLEN.com99krFraktinfo
WEBHALLEN.comOne Missed Call (2008) One Missed Call (2008)  hos WEBHALLEN.com99krFraktinfo
Discshop.seOne missed call (Import)One missed call  (Import) hos Discshop.se149krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent P. Sundin, betyget 29  av 100.

One Missed Call


One Missed Call blu-ray cover

Filmbolag: Warner
Genre: Skräck
Region: B
Releasedatum: 2008-07-09
Antal skivor: 1
Speltid: 86
Bild: 1080p Widescreen 1.85:1
Ljud: Engelska (Dolby TrueHD 5.1)
Skådespelare: Shannyn Sossamon, Edward Burns, Ana Claudia Talancon, Ray Wise, Azura Skye, Johnny Lewis, Jason Beghe, Margaret Cho, Meagan Good

Omdöme

Filmen:
10%
Bilden:
60%
Ljudet:
60%
Extramaterialet:
0%
Totalt:
29%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser