Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Micke & Molle

Micke & Molle

Bambi light

En filmrecension av J. Hallberg , publicerad

Riktigt sorgliga historier (förvisso försedda med en guldkant) var länge Disneys främsta cineastiska grepp. Bambi är kanske zenit för detta, men Micke & Molle har defintivt samma underton, även om slutresultatet här inte är lika gripande och hjärtskärande som Bambi, men det är heller inte lätt att glömma bort heller.

Baksidestext:
Disneys 24:e Klassiker möter du den busiga rävungen Micke och den snälla hundvapen Molle, som blir bästa vänner direkt när de träffas. De leker, busar och upptäcker nya saker varje dag! Men plötsligt skiljs deras vägar åt då Molle åker bort med sin husse för att lära sig jaga. Ett år senare kommer han tillbaka till gården som fullvuxen jakthund. Micke finns kvar, men gör vänskapen det? Molle har lärt sig fånga alla slags djur – även rävar… Kan han verkligen jaga sin bästis Micke?

Denna blu-ray utgåva bjuder på en värmande berättelse om vänskap, kantad av skratt, spänning och härlig musik.

"det sammantagna intrycket är att det här är en oförtjänt anonym titel i klassikerbiblioteket, för Micke och Molle hör hemma där uppe, precis utanför tio-i-topp"


Omdöme:
Micke & Molle är måhända inte den stiligast animerade filmen som Disney har släppt, men den har sin charm även om den i en jämförelse med dagens (eller till och med flera av sina samtida) animerade filmer slår sig lätt. Till sin fördel har den istället en genomarbetad historia som griper tag om tittaren, och även om den som sagt inte är på Bambi-nivå, så finns det gott om tillfällen för den lite mer känslige att fukta sina kinder.

Filmen är bitvis ganska ojämn i kvaliteten när det gäller karaktärerna. Våra två huvudpersoner är välgjorda och konsekventa, medan nästan alla av bikaraktärerna både ser något framhastade ut (från ritbordet) såväl som beter sig som om deras repliker inte riktigt gått igenom samma kvalitetskontroll. Det är dock av underordnad betydelse då filmens kärna är de två omaka vännerna, och det sammantagna intrycket är att det här är en oförtjänt anonym titel i klassikerbiblioteket, för Micke och Molle hör hemma där uppe, precis utanför tio-i-topp.

Filmen hade idag antagligen inte kvalat in som helt barntillåten, utan förmodligen försetts med en rekommendation att åtminstone de under 7 behöver se den ihop med en vuxen, för det finns en hel del otäcka scener och en inte helt utstakad väg till ett lyckligt sllut här som kan vara jobbigt för de allra minsta att se, i alla fall ensamma.

Bildformat: 1080p Widescreen 1.78:1

Micke och Molle dyker upp på blu-ray med en bildkvalitet som knäpper DVD-utgåvan på fingrarna utan någon större ansträngning, men det är ganaska uppenbart att den inte genomgått hela Disneymaskineriet vad gäller restaurering. Det finns en hel del små bekymmer i transfern, bland annat en linje som då och då syns i högra delen av bilden, men kanske främst ojämnheter i färgsättningen och kontrasten. På pluskontot är att man tycks ha låtit bli att automatstäda med DNR.

Ljudspår: Engelska: DTS 5.1 HD MA | Svenska: DTS 5.1

I vanlig ordning bör man avnjuta Disneyklassikerna med det engelska ljudspåret då det utan undantag är klasser bättre än det svenska, rent tekniskt. Det svenska spåret är habilt, men burkigt och har man inte sentimentala kopplingar till det kan det med fördel välja det engelska 5.1-spåret som kanske inte är ett av de mest imponerande ljudspåren en Disneyklassiker försetts med, men som gör sitt jobb väl. Alla kanaler utnyttjas sällan fullt ut, källmaterialet är väldigt frontbaserat, men det vägs upp av en välmixad blandning av dialog och effektljud.

Extramaterial:
Unlikely Friends

Aktuella priser för Micke & Molle

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2017-12-06  
CDON.COMDisney klassiker 24: Micke & MolleDisney klassiker 24: Micke & Molle hos CDON.COM149krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent J. Hallberg, betyget 73  av 100.

Micke & Molle


Micke & Molle  blu-ray cover

Filmbolag: Disney
Genre: Familj & barn
Region: B
Releasedatum: 2014-03-26
Antal skivor: 1
Speltid: 82
Bild: 1080p Widescreen 1.78:1
Ljud: Engelska: DTS 5.1 HD MA | Svenska: DTS 5.1
Extramaterial: Unlikely Friends

Omdöme

Filmen:
85%
Bilden:
70%
Ljudet:
75%
Extramaterialet:
15%
Totalt:
73%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser