Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

Ender´s Game

Ender´s Game

Storslagen science fiction

En filmrecension av M. Stedt , publicerad

Det är är science fiction när den är riktigt bra. Det är en handling som byggs upp i ett bra tempo för att till slut avslutas med en lite "twist".
Jag har tidigare hört talas om boken, men jag har aldrig läst den. Vad jag har förstått så bygger boken på mycket av Enders tankar och känslor, vilket i sig är otroligt svårt att göra film av. Hur-som-helst är resultatet riktigt bra och jag tycker att det här är något du definitivt ska ägna dig knappt två timmar åt.

Baksidestext:
När jorden hotas av en utomjordisk invasion som kan förgöra mänskligheten rekryterar den internationella försvarsorganisationen EARTH´S INTERNATIONAL FLEET en ny osannolik ledare, den ovanligt begåvade tonåringen Ender Wiggin. Han får uppdraget att leda de militära styrkorna inför striden för människorasens överlevnad. Med välkända filmstjärnor i rollerna är ENDER´S GAME - som baserats på den internationella bästsäljaren - ett storslaget episkt äventyr fullmatat med otroliga visuella effekter.

"Godis för både ögon och öron"


Omdöme:
"Enders Game" utspelar sig i framtiden, där utomjordingar som kallas Formics har invaderat jorden en gång och då besegrades. Det finns en stor rädsla för att de kommer att attackera snart igen. Därför har en krigsskola har utvecklats för att utbilda barn och ungdomar för att bekämpa fienden i det kommande kriget. Militären anser att människan är anpassningsbar vid en yngre ålder och därmed har lättare att lära sig vad som behövs.
Andrew "Ender" Wiggin är utsedd till en av de barn som verkar ha den perfekta kombinationen av medkänsla, ledarskap och, vid behov, hänsynslöshet.

Han mer eller mindre rusar genom skolsystemet och stiger snabbt i graderna. Under vägen skaffar han sig några ovänner, men blir snart en respekterad ledare även bland dem. Allt eftersom han utvecklas blir uppgifterna som ska lösas allt svårare. Frågan är hur han klarar det slutgiltiga testet... För det är väl ett test?!?

Filmen baseras på science fictionromanen med samma namn. Den gavs ut 1985 av den amerikanska författaren Orson Scott Card. Författaren belönades med såväl Nebulapriset som Hugopriset för boken. Båda priserna delas ut till bästa science fiction-boken som gavs ut under det senaste året.

Bildformat: 1080p High Definition 16x9 2.40:1

Filmen innehåller mängder av visuella effekter som håller mycket hög klass. Detaljrikedomen är fantastisk. Även i närblider i mörka scener går det att se små detaljer som porer i ansiktet. Bilden är kort och gott riktigt ögongodis.

Ljudspår: DTS-HD 5.1 Master Audio

Det är en ren fröjd att höra ljudspåret i filmen. Dialoger och ljudeffekter ackompanjeras filmen igenom av väl avvägd och mäktig bakgrundsmusik. Ljudet är väl balanserat mellan högtalarna. De små små ljudeffekterna är välplacerade och under de stora "slagen" fullkomligt exploderar ljudet och det känns som att jag sitter någonstans där mitt i.

Extramaterial:
Inget extramaterial

Aktuella priser för Ender´s Game

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2016-04-23  
CDON.COMEnder´s GameEnder´s Game hos CDON.COM59krFraktinfo
WEBHALLEN.comEnder´s Game (2013) Ender´s Game (2013)  hos WEBHALLEN.com155krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent M. Stedt, betyget 81  av 100.

Ender´s Game


Ender´s Game blu-ray cover

Filmbolag: Disney
Genre: Science FIction, Action
Region: B
Releasedatum: 2014-04-23
Antal skivor: 1
Speltid: 114
Bild: 1080p High Definition 16x9 2.40:1
Ljud: DTS-HD 5.1 Master Audio
Extramaterial: Inget extramaterial

Skådespelare: Asa Butterfield, Harrison Ford, Hailee Steinfeld, Abigail Breslin, Ben Kingsley, Viola Davis med flera

Omdöme

Filmen:
85%
Bilden:
95%
Ljudet:
95%
Extramaterialet:
0%
Totalt:
81%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser