Recensioner
Återbäring via Refunder highdefinition.se

At Any Price

At Any Price

Ett annorlunda familjedrama med far och son i centrum

En filmrecension av S. Gustavsson , publicerad

Regissören och manusförfattaren Ramin Bahrani bjuder oss här på ett annorlunda familjedrama där det vardagliga arbetet och livet på familjens gård står i centrum. En känslosam story där faderns ständiga slit för att visa upp en perfekt fasad varvas med sonens drömmar om att bli racerförare. Allt ställs plötsligt på ända och den stora frågan är om den splittrade familjen kan lita på varandra?

Baksidestext:
Den rebelliske Dean Whipple (Zac Efron) är fast besluten att bli professionell racerförare, trots faderns önskan om att han ska ta över familjens jordbruksimperium. När myndigheterna genomför en kontroll av familjeföretaget visar det sig dessutom att saker inte står helt rätt till på gården. För att familjen inte ska förlora allt de äger krävs att far och son står enade, vilket försvåras ytterligare när det uppdagas att företagets framgång verkar byggt på korruption.

At Any Price är ett gripande familjedrama av prisbelönta Ramin Bahrani. I huvudrollerna ser vi Zac Efron, Dennis Quaid och Heather Graham.

"storyn i sig är kanske inte så annorlunda men att handlingen utspelar sig på ett jordbruk gör det hela lite originellt"


Omdöme:
Dean Whipple är sonen i familjen som jobbar hemma på gården men som gör allt för att förverkliga sin dröm om att bli racerförare. I början på filmen så trodde jag att det var Dean som var huvudpersonen, men efter en stund så visar det sig att handlingen kretsar än mer kring hans far, Henry. En jordbrukare som ärvt sin gård från sin far, som i sin tur ärvt den av sin far, och som känner en stor press att inte göra sin far och förfader besvikna. När ekonomin hamnar i en nedåtgående spiral tar Henry till en del olagliga knep för att hålla skenet uppe, vilket till slut gör att allting brister och han är på väg att förlora allt familjen äger och har. Henry tar också förgivet att det enda Dean vill är att jobba på gården och en vacker dag ta över ansvaret för den, men i själva verket så går han Dean mer och mer på nerverna och sonens drömmar om att spendera sin tid i bilen blir mer och mer angelägen.

Det är ett annorlunda manus och trots att jag är lite skeptisk vissa stunder då handlingen svävar iväg lite grann så finns det hela tiden en röd tråd och handlingen överlag helt okej. Det är en annorlunda story, eller storyn i sig är kanske inte så annorlunda men att handlingen utspelar sig på ett jordbruk gör det hela lite originellt. Familjens slit för att få ihop till sitt levebröd och att göra förfäderna stolta och nöjda tar upp en stor del, vilket känns trovärdigt och sanningsenligt.

Zac Efron som spelar sonen i familjen visar upp ett spektrum av känslor, då han går från den förhoppningsfulla blivande racerföraren till dålig förlorare, och sedan vidare till att vara uppgiven, arg och frustrerad. Allt detta på ett trovärdigt sätt och alla känslor känns äkta. Hans far Henry som spelas av Dennis Quaid ger oss också en äkthet som höjer filmen. Hans karaktär känner alltid en press att prestera så bra som möjligt, och även om han inte alltid lyckas så håller han skenet uppe med ett ohyggligt smile som kan anses överspelat men passar perfekt här.

Bildformat: 1080p Widescreen 2.35:1

At Any Price gör sig finfint på Blu-Ray, då det är en ren och skarp bild vi bjuds. Detaljerna är skarpa, om det så rör sig om racerbilar i hög fart eller ansiktsdrag i närbild. Även färgerna är valda med omsorg vilket ger ett djup som vi tydligt upplever bland annat bland majsbladen på åkrarna.

Ljudspår: Engelska (DTS 5.1 HD MA)

Högtalarna får anstränga sig lite extra i början på filmen då ett pistolskott avlossas och glassplitter och inbrottslarm ska samsas i våra hörselgångar, och även senare när vi följer bilarnas mullrande motorer. Men även om de högljudda bilarna aktiverar högtalarna så hamnar aldrig dialogen i skymundan utan kommer även den till sin rätt.

Extramaterial:


Aktuella priser för At Any Price

Butik Titel Pris
Priserna uppdateras fem gånger om dagen. Senaste prisändringen noterades 2016-04-13  
Discshop.seAt any price At any price  hos Discshop.se49krFraktinfo

Trailer

Filmen gavs av vår recensent S. Gustavsson, betyget 65  av 100.

At Any Price


At Any Price blu-ray cover

Filmbolag: Warner
Genre: Drama
Region: B
Releasedatum: 2013-10-16
Antal skivor: 1
Speltid: 104
Bild: 1080p Widescreen 2.35:1
Ljud: Engelska (DTS 5.1 HD MA)
Skådespelare: Zac Efron, Dennis Quaid, Aaron B Oduber, Jacob R Oduber, Kim Dickens, Patrick W Stevens, Dan Walter, Guy Massey, John Hoogenakker, Laura Atwood

Omdöme

Filmen:
65%
Bilden:
80%
Ljudet:
80%
Extramaterialet:
0%
Totalt:
65%

Följ oss!

Få vårt nyhetsbrevAntal prenumeranter:

Senaste recensionerna

Disney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3DDisney Pixar klassiker 17: Hitta Doris 3D

När Hitta Nemo dök upp på biograferna 2003 blev det en sådan braksuccé att den än idag är Pixars mest framgångsrika film (räknat i pengar, justerat för inflation). Många trodde därför att en uppföljare snabbt s...

Captain America: Civil War 3DCaptain America: Civil War 3D

Vi har alla tänkt det när vi ser en actionspäckad superhjältefilm (inte minst i Man of Steel); "ok, visst, hotet är avvärjt, faran är över, bra kämpat hjälte/hjältar, men... alla oskyldiga som krossades av fall...

The Stanford Prison ExperimentThe Stanford Prison Experiment

Philip Zimbardo är en amerikansk psykolog och professor i psykologi vid Stanford University. Han är mest känd för att ha organiserat det kontroversiella Stanford Prison Experiment, som denna film är baserad på....

Hitman: Agent 47Hitman: Agent 47

Sällan har jag varit med om en film där en enda agent är helt överlägsen ett stort gäng motståndare, och skjuter ner dem en efter en utan att ens få den minsta skråma. Redan från början är det full fart på döda...

Kung Fu Panda 3 3DKung Fu Panda 3 3D

Vår vän Po ställs i den tredje installationen av vad som kanske är DreamWorks främsta franchise (och då ligger de även bakom Shrek och Madagascar) inför sin största prövning hittils. Något annat vore å andra si...

Aktuella tävlingar

Releaser kommande vecka


2018-04-23
Gåsmamman - Säsong 3
249.00kr (CDON.COM)
A Ghost Story
99.00kr (CDON.COM)
Jeg er William
159.00kr (CDON.COM)
Britannia - Säsong 1
299.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 Giftset
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 1-4 - Limited Steelbook
399.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park: The Lost World - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Jurassic Park 3 - Limited Steelbook
99.00kr (CDON.COM)
Once Upon a Time in the West - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Untouchables - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)
Watchmen - Limited Steelbook
149.00kr (CDON.COM)

Fler releaser